NORSK FOREDRAGSFORMIDLING
HELE LANDETS KOMPETANSEHUS

PELLEGRINO RICCARDI

KULTURFORSTÅELSE SOM GIR
EFFEKTIV KOMMUNIKASJON
OG GODT ARBEIDSMILJØ

Pellegrino er en av Norges beste tverrkulturelle kommunikasjonseksperter. Gjennom foredredragene skaper han forståelse for hvordan mennesker med ulik bakgrunn tenker og handler, og målet er effektiv kommunikasjon, godt arbeidsmiljø og bedre resultater. Med innsikt, humor og skråblikk rister han løs gamle fordommer, janteloven og begrensende tankemønstre. Et foredrag med Pellegrino er både underholdende og lærerikt, med høy gjenkjennelsesfaktor, latter, aha-opplevelser og noen spark i baken!

"Pellegrino har formidlingsevne som imponerer et bredt publikum. Hans personlige historie gjør at han leverer sitt budskap med troverdighet. Tilstedeværelse og timing er imponerende. Temaene er like aktuelle i arbeidslivet som i privatlivet. Opplæring eller underholdning? Pellegrino treffer på begge!"
Anne Sigrun Moen, divisjonsdirektør HR, DNB

"Etter å ha hatt gleden av å arbeide med Pellegrino i løpet av de siste fire årene, har jeg stadig kunnet glede meg over å observere denne levende vulkanen av inspirasjon, innovasjon og engasjement. Med hans solide kompetanse, barberbladskarpe vidd, humor og briljante kommunikasjonsevner, så feiler han aldri i å engasjere et publikum – uavhengig av størrelse, kulturer eller organisasjonsnivå. Pellegrino setter simpelthen varige spor etter seg."
Marit Gjesme, Corporate HR Director, Takeda Nycomed

"Vi i Siem Offshore har ved flere anledninger brukt Pellegrino Riccardi for å fremme en bedre kulturforståelse hos våre ansatte.(..) Tilbakemeldingene fra våre ansatte er entydig positive, og hans foredrag blir sett på som både nyttige og inspirerende. Mange melder også tilbake at hans foredrag konkret har vært med på å hjelpe dem til å kommunisere bedre med kolleger fra andre verdensdeler. (..) Vi vil på det sterkeste anbefale andre selskaper som opererer internasjonalt å benytte seg av hans kunnskaper." Tore B. Johannessen, global HR-direktør, Siem Offshore
 
KURS OG FOREDRAG

Kurs i kulturell kommunikasjon
I løpet av dette kurset lærer du å kommunisere effektivt med mennesker fra andre kulturer og nasjonaliteter. Du vil forstå hvorfor kulturforskjeller oppstår og lære hvordan man unngår kulturkonflikter.
Pellegrino skreddersyr kurset til din bedrifts spesifikke behov, og kan holde halvdags-, heldags- og todagers kurs verden over.

Presentasjonsteknikk
På dette kurset lærer du hvordan man presenterer og kommuniserer et budskap på en måte som inspirerer og skaper en relasjon til ditt publikum. Enten du er selger, presenterer en forretningsstrategi eller forretningsplan for kolleger, eller forsøker å si noe “ingen vil lytte til”, så lærer Pellegrino deg hvordan du får budskapet ditt til å feste seg hos tilhørerne.
Han tar for seg hvordan man unngår de vanligste feilene som gjøres i dårlige presentasjoner, og du vil lære deg å spare tid når du forbereder og lager presentasjoner ved å fokusere på det som betyr noe for akkurat ditt publikum.
Kursene varer vanligvis i to dager slik at deltakerne får mulighet til å øve på sine nye ferdigheter, og får rikelig med personlige tilbakemeldinger fra både Pellegrino og de andre kursdeltakerne.

Forhandlingsteknikk
Kurset som lærer deg å bli en ”VINN-vinn”-forhandler. Nei, dette er ingen skrivefeil … En ”VINN-vinn”-forhandler er en forhandler som oppnår mer enn motparten, men som også får den andre til å føle at han eller hun har vunnet noe. Ikke lett.
Pellegrino går igjennom basispsykologien i forhandlinger, og hvordan man håndterer vanskelige og destruktive motparter. Du vil lære å påvirke og overtale mennesker ved bruk av såkalte ”push”- og ”pull”-teknikker.

Temaer for foredrag
- Hvordan løse opp i kulturkonflikter på arbeidsplassen?
- Hvordan blir den typiske nordmannen oppfattet av mennesker fra andre land?
- Hvordan få mennesker fra ulike nasjoner til å snakke godt sammen?
- Hvordan kan vi forstå kundene bedre?
- Hvordan utvikler man gode og varige relasjoner til kundene?
- Hvordan når man som selger sine mål?

"Mine foredrag tilfører din konferanse eller bedriftssamling både liv og energi. Jeg bidrar med ny innsikt i hvordan mennesker kommuniserer med hverandre, og spesielt hvordan den typiske nordmann kommuniserer med mennesker fra andre land.
Jeg ønsker å inspirere og motivere deg, og få deg til å le og gråte (på en god måte) i løpet av bare 45 minutter. Jeg vil at du skal FØLE det jeg har å si, og ikke bare FORSTÅ det.
Teknikken jeg bruker kalles “EDUTAINMENT”,  som består av 50% EDUCATION (teoretisk, rasjonelt) og 50% ENTERTAINMENT (følelser, opplevelser, stemninger).
Jeg kan tilpasse og skreddersy både innholdet og stemningen i mine presentasjoner til dine konkrete behov og forretningsmessige utfordringer."
Pellegrinos kurs og foredrag kan bestilles på norsk og engelsk, eller en kombinasjon.

FORESPØRSEL

Sender skjema ...

Det oppstod en feil i serveren.

Skjema mottatt.

BAKGRUNN

Pellegrino Riccardi er født i England av italienske foreldre, men han har bodd i Norge siden 1995.

Han er utdannet filolog og pedagog, med to universitetsgrader fra England og Norge.

Siden starten som språk- og kommunikasjonsekspert på midten av 80-tallet, har Pellegrino hatt oppdrag over hele verden. Han har en lang og høyprofilert kundeliste, med navn som Statoil, Telenor, Hydro, Aker Solutions, Statkraft og Utenriksdepartementet, for å nevne noen.

Pellegrino og er også profesjonell musiker, og har blant annet varmet opp for U2 på deres Zooropa-turnè.

Han er forfatter av boken "Bedre pappa enn sin far",

FILM

Her er en film av Pellegrino fra TEDxBergen