NORSK FOREDRAGSFORMIDLING
HELE LANDETS KOMPETANSEHUS

STEINAR HALLELAND

ET VARMT OG INDERLIG
FOREDRAG OM ENSOMHET

 
Steinar fikk seg ny jobb i en by der han ikke kjente noen. Her ble det vanskeligere enn han trodde å skaffe seg venner, og han opplevde hva tung ensomhet kan gjøre med et menneske. Steinar tok tak, kontaktet media, og fortalte at han ville starte en venneklubb. I dag har han et enormt kontaktnettverk, har blitt nevnt i kongens nyttårstale, og har sett at konseptet han startet har bredd om seg. Nå holder han populære foredrag om sine erfaringer og hvordan han selv fant en vei ut av ensomheten.

"Jeg vet hvor vanskelig det er å komme til en by uten venner og nettverk. Jeg vet også hvor vanskelig det er å komme inn i nye miljøer der ingen vil ha noe med deg å gjøre fordi de ikke kjenner deg.

Jeg så på innebandy-trening og følte meg som en idiot fordi jeg stod der helt alene. Jeg tenkte at de andre lurte på hvilken raring som stod der for seg selv. Det negative selvbildet ble så stort at jeg heller gikk ut igjen – til den evige og brutale ensomheten ..."FOREDRAG

I foredraget forteller Steinar historien om hvordan han som innflytter til en ny by opplevde det vanskelig å bli kjent med andre mennesker. Han forteller hva han gjorde for å få en slutt på ensomheten, og hva det har ført til. Steinar snakker også om ensomhet som fenomen, ulike former for ensomhet, at det er tabubelagt og kan ha stor helsemessig innvirkning. Han inviterer til dialog med forsamlingen og formidler på en ærlig, varm og humoristisk måte.


BAKGRUNN

Steinar Halleland flyttet i voksen alder til Stavanger for å begynne i ny jobb. Der hadde han hverken venner, bekjentskaper eller nettverk.

Etter å ha kjent seg svært ensom i flere år, ble det opprettet en Facebook-gruppe. Nå har han opprettet 20 venneklubber over hele landet, både for voksne og for ungdom.

I 2012 ble Steinars arbeid nevnt i kongens nyttårstale, han har vært på NRK Lindmo og TV2s God morgen Norge, og har blitt kåret til Ukens hverdagshelt av Se og hør.


 


FORESPØRSEL

Sender skjema ...

Det oppstod en feil i serveren.

Skjema mottatt.