NORSK FOREDRAGSFORMIDLING
HELE LANDETS KOMPETANSEHUS

THOR IVAR FORSLAND

PRESENTASJONSTEKNIKK MED
FOKUS PÅ FREMFØRING OG UTTRYKK

 
Som erfaren skuespiller og instruktør har Thor Ivar lært seg hvilke egenskaper og metoder som kreves når man skal formidle noe til et publikum. Han holder praktiske, lærerike og inspirerende foredrag om presentasjonsteknikk, der han lærer bort noen av teatrets hemmeligheter, som er svært relevante i alle sammenhenger der man skal presentere et budskap for andre mennesker. Man blir aldri for god til å formidle!
Kurset med Thor Ivar var en regelrett vitamininnsprøytning for meg. Jeg har holdt tallrike foredrag, jobbet som dirigent og musiker i en årrekke, har vært vant til å stå i rampelyset, men var mer enn klar for påfyll og inspirasjon. Det fikk jeg i rikt monn. Kurset holdt faglig høyt nivå, og Thor Ivar er en erfaren skuespiller som vet å trekke det beste ut av hver enkelt deltaker. Barrierer ble brutt. Kreativ skapertrang ble forløst. Varme, humor og glød gjennomsyret kursdagen fra start til slutt. Anbefales på det varmeste! Hallvard Fremstad
Jeg har vært på kurs hos Thor Ivar. Spennende! Kurset var fokusert på selve fremføringen av budskapet: å "ta scenen" fra første stund. Det ble instruert i hvordan man fenger publikum, hvordan man bør bevege seg, blikkretning, stemmebruk og ordbruk, effekter av pauser i et foredrag, hvordan man kan holde energien oppe osv. Kurset var praktisk rettet, og alle holdt egne presentasjoner som ble filmet og umiddelbart gitt tilbakemeldinger på. Jeg vil absolutt anbefale dette kurset til alle ledere og andre innen næringslivet. Jeg lærte mye av Thor Ivars erfaring som skuespiller.
Magne Aarset, 1. amanuensis / Assoc. professor, Høgskolen i Ålesund
Thor Ivar har holdt kurs i presentajonsteknikk for advokatene våre. Kurset var skreddersydd for vårt behov. Han formidler budskapet på en levende og engasjert måte, og er flink til å involvere tilhørerne slik at de får maks læringsutbytte. Kort sagt, han lever som han lærer.
Jon Fredø, markeds- og kommunikasjonsdirektør, Wikborg Rein

FOREDRAG

Faglig tyngde, god disposisjon og flotte audiovisuelle hjelpemidler er ikke nok for å prestere godt i presentasjoner. Stilt overfor et publikum, om det er i et internt møte eller på en internasjonal konferanse, så har en god opptreden avgjørende betydning for å nå helt frem.

Alt for mange presentasjoner på store og små scener i nærings- og samfunnsliv blir underpresterte grunnet dårlig stemmebruk, sprikende kroppssråk eller lite engasjement fra personen som formidler.
Fra teaterlivet vet man at god menneskelig formidlingsevne ikke kommer av seg selv. Derfor er det en lang tradisjon i å utvikle og finslipe teknikker og øvelser for å gjøre skuespillere bedre i stand til å bli hørt, sett og forstått på ønsket måte.

Temaer i foredraget:
- utstråling
- kroppsspråk
- nerver/hemninger
- retorikk
- stemmebruk
- diksjon, dynamikk og driv

FORESPØRSEL

Sender skjema ...

Det oppstod en feil i serveren.

Skjema mottatt.

BAKGRUNN

Thor Ivar Forsland var ferdig utdannet skuespiller i 1988, og har hatt en rekke roller på ulike teaterscener, i film og tv-serier.

Han har også jobbet som instruktør og kulturkonsulent.

I dag driver han i tillegg til skuespilleryrket med kurs- og coachingsvirksomhet.