HÅKON MATRE AASARØD

IDENTITET, OMDØMME OG VEKST – MED ARKITEKTUR SOM VERKTØY

Håkon er en inspirerende foredragsholder med inngående kunnskap om hvordan omgivelsene påvirker oss, både som enkeltmennesker og som samfunn. Gjennom sin erfaring som praktiserende arkitekt og lærer ved Arkitekthøyskolen i Oslo, har Håkon tilegnet seg særlig kunnskap om det å bygge identitet, omdømme og vekst – med arkitektur som verktøy.

Som programleder for NRK TV og radiokåsør for P2 har Håkon utviklet en egen evne til å gjøre sammensatte temaer engasjerende og tilgjengelig for folk flest.

Håkons foredrag er humørfylte og engasjerende, med matnyttige råd og tips om hvordan bedre å planlegge og forstå omgivelsene våre. I tillegg til å dele av sine egne erfaringer som praktiserende arkitekt, viser Håkon til nyttige referanser og avdekker en rekke myter og etablerte sannheter om arkitektur, planlegging og omdømmebygging.

FOREDRAG

Å BYGGE IDENTITET

Arkitektur dreier seg ikke bare om å bygge hus, men også om å bygge tilhørighet, omdømme og identitet. Foredraget gir innblikk i hvordan man kan bruke medvirkning, arkitektur og planlegging som et aktivt verktøy for å styrke en merkevare, en bedrift eller et samfunn.

Foredraget er tankevekkende og humørfylt – og gir publikum innsikt i hvordan bygg kan være med på å fortelle hvem vi er og hva vi står for.

SIGNALBYGG

I dette foredraget inviterer Håkon publikum med på en rask og underholdende gjennomgang av våre mest kjente bygg, og avslører hva de forteller om oss. Foredraget er lett og humørfylt, med skråblikk på begrepet ”signalbygg” og morsomme fakta om byggene rundt oss.

DET NORSKE HUS

Hva er egentlig en hytte? Fra å være enkle og sporadiske arbeidsbrakker i utmarka, utgjør i dag hytter 1/10 av alt bebygd areal i Norge. I dette foredraget tar Håkon for seg dette underlige fenomenet, og forsøker å gi svar på hva det egentlig er, og hvorfor vi som nordmenn er så nært knyttet til disse byggene. Foredraget er tankevekkende og humoristisk, og tar for seg en rekke tema som publikum garantert vil kjenne seg igjen i.

OM HÅKON

OM HÅKON

Håkon Matre Aasarød er arkitekt og daglig leder i arkitektkontoret Vardehaugen AS, og jobber med stedsutvikling, mobiliseringsprosesser og destinasjonsutvikling, i tillegg til ordinær prosjektering.

I 2007 ble Håkon nominert til Årets journalistpris av Den Norske Fagpresses Forening, og to år etter var han programleder for NRK1s arkitektursatsning ”Håkon & Haffners Byggeklosser” og morgenkåsør for NRK P2. Håkon er for tiden aktuell i NRKs program "Drømmeboligen" som kommer på skjermen høsten 2015.

Som partner i Fantastic Norway Arkitekter (2004–2014) ble Håkon tildelt en rekke nasjonale og internasjonale arkitekturpriser, og ble blant annet nominert årets unge formgiver i 2009 (Oslo), vant FAD Medal of honor i 2007 (Barcelona) og Jakov Chernikohov International Architeural Prize I 2011 (Moskva). Håkons vær- og stedstilpassede hytte på Vardehaugen ble av en ekstern fagjury i Dagbladet rangert som #2 i kåringen av ”Norges viktigste hytte” i 2009.

Utover arbeidet som praktiserende arkitekt og foredragsholder, underviser Håkon ved Arkitekturhøyskolen i Oslo

ADRESSE

Postboks 80
6239 Sykkylven

TELEFON

+47 70 24 50 60