JØRN EGIL TØIEN

LEAN-FILOSOFIEN

Jørn har bred erfaring fra næringslivet innen kvalitetsledelse, forbedring og HR, og jobber i dag med implementering av forbedring og opplæring i virksomheter som ønsker å bruke Lean-filosofien. Jørn er en insprerende, direkte og ærlig taler, som gjerne liker å provosere litt, før han på en rolig og forståelig måte forklarer hva Lean er. Han kommer også med gode eksempler fra tidligere Lean-prosjekter, som gjør at man blir inspirert til å jobbe med Lean i egen bedrift.

FOREDRAG

LEAN – GRUNNLEGGENDE

Er Lean et magisk pulver som kan spres utover overalt, eller er det noe annet? Hva er lean, hva kan det brukes til, hvordan kan vi komme i gang?

LEAN – HOLDE DET I GANG

Mange som starter med Lean, sliter med å få det til å sitte over tid. Hva kan dette skyldes? Hva kreves for å opprettholde et Lean-initiativ? Synlige forpliktelser, dokumentasjon, endringsledelse, m.m.

KVALITET OG LEAN – SAMMENHENG

Erfaringsvis er det mange som er mer eller mindre usikre på hvordan Lean spiller sammen med eksisterende systemer, og begreper som kontinuerlig forbedring. Foredraget gir svaret.

LEAN I BYGG- OG ANLEGGSBRANSJEN: TAFATT ELLER TA FATT?

Ombyggingen av Haugesund fengsel var planlagt til å ta 90 dager, det tok 11. Hvordan er dette mulig? Bruken av lean i bygging, prosjektering og innkjøp/logistikk gjør dette mulig.

LEAN HMS

Bruken av Lean-teknikker og metoder rettet direkte inn mot HMS-arbeidet. På denne måten vil HMS-arbeidet bli langt tydeligere i verdiskapningen.

OM JØRN EGIL

OM JØRN EGIL

Jørn Egil Tøien er utdannet elektroingeniør fra HiØ og bedriftsøkonom fra BI. Han jobber for Lean Communications.

Tøien har bakgrunn som lean-, kvalitets-, og HMS-sjef i Mesta. Han har lang erfaring som rådgiver og prosjektleder knyttet til organisasjonsutvikling i privat og offentlig sektor, og i tillegg som operativ leder.

ADRESSE

Postboks 80
6239 Sykkylven

TELEFON

+47 70 24 50 60