LINDA SUSANNE KRÜGER

RUSMISBRUK I HJEMMET,
Å VÆRE EN VARSLER

Linda er en engasjert, åpen og ærlig foredragsholder. Hun tegner et realistisk bilde av hvordan det var å vokse opp med en alkoholisert pappa. Med bakgrunn som leder i helsevesenet holder hun også foredrag om varsling og kritikk, og hvilke opplevelser hun selv har med å si fra om kritikkverdige forhold – og få status som varsler.

FOREDRAG

ALKOHOLISME TETT PÅ

Hvordan er det å våkne til lyden av at foreldrene dine krangler?
Hva gjør du når pappa er full på samling med klassen din?
Hvordan håndterer du luktene, lydene og den påtvungne nærheten?
Hvem ser deg og orker å lytte?

Dette og mye mer får dere høre om når jeg får lov til å snakke for dere! Du er lærer, SFO-ansatt, miljøterapeut, helsesøster, rektor, skolesjef, forelder, sosionom, barnevernspedagog. Du omgås barn/unge, og ønsker å høre mer om hvordan det kan oppleves å vokse opp med alkoholisme tett på.

Å VARSLE INNENFOR HELSEVESENET

Hva skjer hvis jeg sier fra?
Hvem tør å støtte meg?
Hva gjør tillitsvalgte?
Hva om lederen min går imot meg?

Disse temaene får du høre mer om når jeg kommer ut til dere og snakker. Du er ansatt i helsevesenet, alt fra assistenten på gulvet til topplederen. Kanskje tillitsvalgt eller helsesjef. Pårørende eller kanskje til og med pasient?

“Du ga oss et bilde av hvordan det har vært og er å vokse opp i et hjem med rus. Vi kan lese oss til mye, men det å få oppleve din historie “live” setter i gang noen viktige refleksjoner hos oss. (…) Tusen takk for at du våger å stå frem med din historie. Du er med på å gjøre en forskjell for barna.”

Kirsti BirkelandRektor, Vardeneset skole

“Fokus var “når etikken utfordrer vår systemlojalitet”. I sitt foredrag hadde hun fokus på hvilket handlingsrom og hvilke alternativer vi som helsepersonell og tillitsvalgte har når vi står i situasjoner der det ikke er sansvar mellom oppgavene som skal løses og ressursene som er tilgjengelige for å løse dem. Krüger er en god formidler, og hun ga deltakerne en god beskrivelse av sin opplevelse som varsler.”

Nina HorpestadFylkesleder Rogaland, Norsk sykepleierforbund
OM LINDA

OM LINDA

Linda Susanne Krüger vokste opp med en far som var alkoholiker. Dette preget oppveksten hennes sterkt, og hun flyktet fra hjembyen sin som 19-åring.

Hun er utdannet sykepleier, og har en master i ledelse.

Linda er aktiv som lokalpolitiker.

Hun bidro i boken Helsesviket – brev fra helsevesenet av Lise Askvik.

ADRESSE

Postboks 80
6239 Sykkylven

TELEFON

+47 70 24 50 60