ODDVAR VIGNES

MESTRINGSSTRATEGIER OG ÅPENHET RUNDT DEPRESJON OG SELVMORDSTANKER

Oddvar hadde alt, men det var ikke nok. Prestasjonsjaget tok livslysten fra ham. Han jobbet som selger og profesjonell toastmaster, og da han nøye planla og gjennomførte et selvmordsforsøk i 2009, kom det som et sjokk på både samboer, familie og omgivelsene. Nå holder Oddvar foredrag om det som skjedde, og den lange veien tilbake til livet. Med solid glimt i øyet og formidlingsevne snakker han om mestringsstrategier og åpenhet rundt depresjon og psykiske vansker, og skaper både ettertanke og latter hos publikum.

FOREDRAG

INGEN TRUR AT TOASTMASTEREN SKAL TA SJØLVMORD

Hva gjør du når du våkner opp til et liv du trodde du hadde avsluttet kvelden før? I 2008 hadde Oddvar alt han hadde drømt om. God jobb, leileghet og samboer. Da han gikk inn i en depresjon på våren, ante han ikke hvordan han skulle takle det. Depresjonen førte til et selvmordsforsøk i 2009. Foredraget forteller historien om veien frem til selvmordforsøket og den lange veien tilbake til livet.

INGEN TRUR AT KLOVNEN SKAL TA SJØLVMORD

Filmen “LEVE” handler om fire unge mennesker (deriblant Oddvar) som har prøvd å ta livet sitt. Med utgangspunkt i egen historie forteller Oddvar om viktigheten av å være åpen om sin egen psykiske helse. Foredraget er lagt opp for skoler.

MUNTRE MENN OM MENTALT MØRKE

Dette foredraget holder Oddvar sammen med Tolli Frestad. Begge opplevde livskriser, og på hver sin måte taklet, mestret og kom de seg ut av krisene. I foredraget forteller de om opplevelser og erfaringer. Bli kjent med to ulike mestringsstrategier med et felles mål: livet. Med erfaring, humør og innslag av musikk er dette et lærerikt og underholdende foredrag som skaper ettertanke og kunnskap om et viktig tema.

OM ODDVAR

OM ODDVAR

Oddvar Vignes er tidligere selger i Dagens Næringsliv og Vårt Land. Han er nå bonde og markedsleder i Øyposten.

I tillegg er han foredragsholder, toastmaster og konferansier.

ADRESSE

Postboks 80
6239 Sykkylven

TELEFON

+47 70 24 50 60