SVEIN HARALD RØINE

MODIG LEDELSE, MOTIVASJON OG ARBEIDSGLEDE

Svein Harald er en tidligere toppleder som drømte om å bidra til å gjøre verden litt modigere, derav kallenavnet “Mr. Modig”. Han har en unik formidlingsevne og er en historieforteller av rang. I kombinasjon med hans erfaring og fagkunnskap gir dette inspirerende og relevante foredrag der han spiller på hele følelsesregisteret. Temaer for kurs og foredrag er ledelse, motivasjon og arbeidsglede i endringsprosesser, salg og storytelling.

FOREDRAG

LEDELSE I DEN DIGITALE TIDSALDER

Den digitale tidsalderen er over oss. Endringer skjer i et eksponentielt tempo. Teknologi er på alles lepper. Disrupsjon, AI, digital transformasjon, Uber, Airbnb, Tesla, Vipps er bare noen av buzzwordene som diskuteres daglig.Hvordan påvirker dette ledelse?

 • Hvordan påvirker dette ledelse?
 • Endrer ledelsesfaget seg som følge av denne nye digitale æraen?
 • I så fall hvordan?
 • Hva skal lederne i så fall gjøre rent praktisk for å møte denne nye tidsalderen?
 • I dette foredraget får du svar på disse spørsmålene og konkrete tiltak for å sikre at ledergruppen og lederne håndterer ledelse i det digitale skiftet.

Målgruppe: ledere i privat og offentlig sektor, lederkonferanser, tech-konferanser

FRA TUSSI TIL TIGERGUTT – ET FOREDRAG OM MOTIVASJON OG ARBEIDSGLEDE I ENDRINGSPROSESSER

Modige medarbeidere skaper arbeidsglede og engasjement i endringsprosesser. I dette foredraget visualiserer Svein Harald med humor og alvor hvordan man som medarbeider kan finne sitt hverdagsmot, og dermed bidra til å skape bedre arbeidsglede og engasjement på jobben når endringsprosesser pågår.

De beste selskapene har flere engasjerte og entusiastiske ansatte som har stor arbeidsglede og energi i hverdagen, enn sine konkurrenter.

Foredraget tar for seg:

 • Uengasjerte og negative kolleger er smittsomt. Det skal bare én negativ person til for å forsure en hel avdeling og skape problemer. Uansett vil alle møte motgang og vanskelige personer i hverdagen. Det store spørsmålet er hvordan man skal takle dette.
 • Inspirasjon er også smittsomt,  og motivasjon i arbeidet er en viktig faktor for arbeidsglede. Hvordan blir man inspirert?
 • Tillit er fundamentet for et godt arbeidsmiljø. Hvorfor det er viktig og hvordan du skaper det, diskuteres i foredraget.
 • Å bli sett er et av våre aller største behov. Nordmenn er svært dårlige til å gi ros og anerkjennelse. Lær hvorfor og hvordan.
 • Arbeidsglede og positive følelser er to sider av samme sak. Gledefølelsen skapes av at endorfiner sprer seg i kroppen. Miljøskapere er viktige bidragsytere for å ha et godt miljø på jobben. Foredraget avsluttes med flere teknikker for å skape latter og arbeidsglede.

Målgruppe: alle ansatte, kick-off

MODIG LEDELSE – FRA SJEF TIL LEDER

Dette er ikke et foredrag om å hoppe i fallskjerm eller klatre Mount Everest!

Med så raske endringer som skjer i alle bransjer, vil det å være en modig leder være helt avgjørende. Svein Harald forteller at alle kan bli sjef, men det kreves noe helt annet for å bli en leder. Som oftest blir man forfremmet til sjef fordi man har vært faglig dyktig. Det er dessverre ikke noen garanti for at du blir en god leder. En sjef styrer sine medarbeidere gjennom den fagkompetansen han har tilegnet seg gjennom karrieren, mens lederen bruker andre virkemidler. Et foredrag om å bli modigere som leder og medmenneske.

Det er fire faktorer Svein Harald mener man må mestre for å kunne gå fra å være sjef til å bli en leder:

 • Modig: Å være modig er en forutsetning for å skape endringer. Det krever mot å gå utenfor komfortsonen.
 • Inspirasjon: De beste lederne har en spesielt sterk evne til å inspirere sine medarbeidere. Hvorfor er det viktig? Hvordan kan du bli en inspirerende leder? Er det medfødt, eller kan det læres? Dette og mer lærer du i dette foredraget.
 • Skape tillit: Uten tillit har du som leder «ingenting»! Du lærer hvordan du kan skape tillit hos dine medarbeidere.
 • Anerkjennelse: Vi er oppdratt til å finne feil hos andre mennesker, og er alt for lite opptatt av å anerkjenne det som går bra. I foredraget lærer du teknikker for å gi anerkjennelse. Du lærer også ”verdens mest effektive teknikk for å rose andre”.

Målgruppe: ledergrupper, ledere, prosjektledere

FRA BEHOV TIL LYST – ET FOREDRAG OM SALG

 • Alle selger, men hvordan skal du skille deg ut og få kunden eller den du selger til å kjøpe akkurat av deg?
 • Et foredrag som får deg til å tenke nytt om salg og salgsledelse.
 • I salg lærer vi å avdekke kundenes behov. Dette er gammeldags tenkning. Nå er det LYST som er det nye begrepet.
 • Å gi komplimenter er et av de viktigste verktøyene i en salgssituasjon. Alle mennesker har behov for å bli sett, også kundene.
 • Uten inspirasjon og tro på produktet, ingen salg.
 • Tillit og troverdighet er nøkkelen i en salgssituasjon. Hvordan bygger du tillit raskt?

Målgruppe: salgssjefer, selgere, ledere og generelt alle ansatte i en bedrift

STORYTELLING SOM KONKURRANSEFORDEL!

Kommunikasjon og storytelling er din største konkurransefordel i fremtiden!

 • Det er ikke de med de beste produktene eller den beste servicen som alltid vinner.  Den som har den beste historien og er best til å fortelle den vinner.
 • Svein Harald gir levende eksempler på god kommunikasjon, han viser hvordan du kan trollbinde, hva som ikke fungerer og hvordan du skal stå, gå og bevege deg.
 • Han lærer deg hvordan du skal bygge opp en historie slik at den huskes og trollbinder.
 • Han viser også hvordan du kan lage en tale på stående fot, kun med ett stikkord og en glimrende teknikk som alltid fungerer.
 • Foredraget passer for alle som har noe de gjerne vil formidle: ledere, foredragsholdere, talere,  selgere,  jobbsøkere,  studenter, lærere, toastmastere, osv.
 • Svein Harald er en formidler av rang, noe som har gitt ham stor suksess som foredragsholder. I dette foredraget lærer han bort hemmelighetene som han praktiserer.

KONFERANSIER

Svein Harald er et naturlig talent når det kommer til å sy sammen en konferanse. Han er en kunnskapsrik og profesjonell konferansier som med entusiasme og glede geleider publikum og foredragsholdere gjennom dagen med stødig hånd. Som konferansier kombinerer Svein Harald gode forberedelser med humor og sømløse overganger. Med bakgrunn som ledercoach, klarer han å stille de riktige spørsmålene hvis debatt er en del av konferansen. Svein Haralds uredde og erfarne sceneopptreden bidrar til å skape en profesjonell ramme på arrangementet.

 

OM SVEIN HARALD

OM SVEIN HARALD

Svein Harald Røine har toppledererfaring fra blant annet Atia Corporation, Gilde og Nidar.

Han har sin egen Facebook live TV-kanal som heter "På cabriolet-tur med Røine", er en av Norges mest leste mannlige bloggere, og er fast spaltisk i Nettavisen om ledelse, mot og livsmestring.

Svein Harald er en bestselgende forfatter, og driver sitt eget konsulentselskap der han hjelper toppledere, ledergrupper og andre til å bli modigere i sine lederroller, salgsroller eller generelt i livet.

ADRESSE

Postboks 80
6239 Sykkylven

TELEFON

+47 70 24 50 60