TERJE FORSBERG

ALDRI FOR SENT Å BLI ET LYKKELIG BARN!

Terje har en svært spesiell historie å fortelle. På barneskolen ble han erklært evneveik av en lærer, og fikk diagnosen åndssvak. Han vokste opp i et fjøs og uthus med voldelige foreldre, sult, fattigdom, mobbing og et skolevesen som skviktet på det groveste. 20 år gammel var han et vrak, med rus- og atferdsproblemer, og kunne verken lese eller skrive. I 2003 fikk han erstatning fra staten for tapt barndom, og han hadde da fullført videregående skole på to år. I dag har han tatt universitetseksamener, jobber som vikarlærer, har skrevet flere bøker, og er en ettertraktet foredragsholder.

FOREDRAG

ALDRI FOR SENT Å BLI ET LYKKELIG BARN!

Terjes livshistorie har fått oppmerksomhet hos både kunnskapsministeren og kongen. Han gikk ut av skolen uten tenner, med arr i sjelen, uten å kunne lese, skrive eller regne, og med diagnosen evneveik. Det var vanskelig å tenke seg at han skulle få et lykkelig liv. Men han har greid seg. Han lærte seg å lese, skrive og regne som voksen, fullførte videregående skole på kvelden, har arbeidet som lærervikar, og har dessuten et veletablert malerfirma i sin hjemby. Ved siden av sin foredragsvirksomhet har han blitt en prisvinnende forfatter med høye opplagstall. For en seier det må være for en mann som skoleverket en gang gjorde til en evneveik analfabet! Nå står han frem og gir vanskeligstilte barn et ansikt og en stemme. Og Terje får oss til å huske på dem!

“Terjes foredrag er en skjellsettende opplevelse som griper studentene fra første stund. Han fører dem inn i en virkelighet som de fleste knapt nok kunne forestille seg eksisterte. De lærer å forstå at det finnes barn i skolen, «ca. 3 elever i hver klasse», som har det slik, og som mer enn noen andre trenger å bli sett og forstått.”

Hans Petter WilleFørsteamanuensis i pedagogikk
OM TERJE

OM TERJE

Terje Forsberg ble født i 1950, og hadde en svært vanskelig barndom og skolegang. Han fikk diagnosen åndssvak.

I 2003 fikk han erstatning fra staten for tapt barndom.

I voksen alder har Terje tatt videregående skole, universitetseksamener og har skrevet flere bøker. Han jobber som vikarlærer og er en ettertraktet foredragsholder.

ADRESSE

Postboks 80
6239 Sykkylven

TELEFON

+47 70 24 50 60